marianinsuriname.reismee.nl

Voorbereidingen

Voorbereidingen, voorbereidingen en oja, nog eens voorbereidingen. 

Zo tussen de bedrijven door gaan de voorbereidingen rustig aan verder. Nog zo’n ruim 2,5 week te gaan en daarna kan het avontuur gaan beginnen :-) 

Maar eerst de voorbereidingen. Afgelopen weken diverse boekjes en sites op internet gelezen over Suriname. Helemaal leuk om erin te verdiepen en me voor te bereiden. 

'' De reis kun je niet voorspellen maar wel vastleggen''    

Deze week dan ook eerst maar het visum geregeld bij de ambassade van Suriname in Amsterdam. Na wat documenten aangeleverd te hebben kon er dan echt een visum bijgeplakt worden in m’n paspoort. Jeaaaah, weer een stapje verder :-) 

Zoals in de vorige blog beloofd, hierbij uitleg bij (als het goed is) welk project ik aan de slag mag gaan. 

Namelijk:
Stichting Lotjeshuis is op 6 januari 1966 opgericht door een groep bezorgde burgers uit de Surinaamse gemeenschap met als statutaire doelstelling:
1. het behartigen van de zorg van verwaarloosde en ondervoede kinderen in Suriname ongeacht hun afkomst, geslacht, ras, geloof of nationaliteit;
2. het bevorderen van overleg en samenwerking tussen verschillende instellingen die zich met de opvang, verzorging, maatschappelijke zorg, rechtsbescherming, of medische zorg van verwaarloosde en ondervoede kinderen bezig houden;
3. het verlenen van diensten, onder andere het geven van advies, voorlichting en steun aan voornoemde instellingen bij de door hen te verrichten werkzaamheden. Het doel van het Lotjeshuis is om het ondervoede en in de steek gelaten kind, op te vangen en hen een goede en vakkundige na verzorging te geven in het centrum. Het gaat hier om kinderen uit een zwak sociaal-economisch milieu.
Visie “Elk kind heeft recht op zorg”
Missie “Duurzame zorg op een kwalitatief hoogstaand niveau”

wordt vervolgd..... :-) 

Reacties

Reacties

Ome Jan, de Bilt

Beste Marian,
nog 2 dagen en dan vertrek je naar Suriname, ik wens je een voorspoedige reis, en daarna een mooie tijd en over 6 weken weer een behouden thuiskomst.

hgr.

Ome Jan

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Doingoood